Králík na houbách
Suroviny
- 80 g Máslo čerstvé
- 15 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 6 g Bobkový list
- 700 g Houby čerstvé
- 4 g Tymián čerstvý
- 5 g Rozmarýn čerstvý
- 2500 g Králík
- 300 ml Víno bílé
- 700 ml Vývar telecí
- 50 ml Koňak Armaňak
- 12 ml Protlak rajčatový
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 820 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 36 g
- Sodík 807 mg
- Bílkoviny 101 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 280.8 mg
- Draslík 1387.7 mg
- Vláknina 6171.1 mg
- Vitamín A 6171.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso naporcujeme na 8 dílů, osolíme a opepříme. Osmahneme na rozpáleném oleji dozlatova. Přidáme pokrájené houby a zakryté dusíme 20 minut. Poté přilijeme koňak a 250 ml vína, povaříme 10 minut. Osolíme, opepříme, přilijeme vývar, přidáme bylinky, protlak, utřený česnek.
-
2
Omáčku uvedeme k varu a zakryté dusíme 90 minut.
-
3
Uvařené maso vyjmeme, do omáčky přilijeme zbytek vína a necháme 5 minut povařit. Z omáčky vyjmeme bylinky, přimícháme máslo a mouku.
-
4
Vrátíme do hrnce maso a necháme prohřát.