Králík na houbách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 165 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 15 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 6 g Bobkový list
  • 700 g Houby čerstvé
  • 4 g Tymián čerstvý
  • 5 g Rozmarýn čerstvý
  • 2500 g Králík
  • 300 ml Víno bílé
  • 700 ml Vývar telecí
  • 50 ml Koňak Armaňak
  • 12 ml Protlak rajčatový
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 820 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 807 mg
  • Bílkoviny 101 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 280.8 mg
  • Draslík 1387.7 mg
  • Vláknina 6171.1 mg
  • Vitamín A 6171.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso naporcujeme na 8 dílů, osolíme a opepříme. Osmahneme na rozpáleném oleji dozlatova. Přidáme pokrájené houby a zakryté dusíme 20 minut. Poté přilijeme koňak a 250 ml vína, povaříme 10 minut. Osolíme, opepříme, přilijeme vývar, přidáme bylinky, protlak, utřený česnek.

  • 2

    Omáčku uvedeme k varu a zakryté dusíme 90 minut.

  • 3

    Uvařené maso vyjmeme, do omáčky přilijeme zbytek vína a necháme 5 minut povařit. Z omáčky vyjmeme bylinky, přimícháme máslo a mouku.

  • 4

    Vrátíme do hrnce maso a necháme prohřát.

Komentáře k receptu