Fusilli s mozzarellou a zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 742 kcal
- Sacharidy 90 g
- Tuky 31 g
- Sodík 714 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 90 g
- Cholesterol 5.1 mg
- Draslík 503.5 mg
- Vláknina 19518 mg
- Vitamín A 19518 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, důkladně je scedíme a vložíme do olejem vytřeného pekáče.
-
2
V průběhu vaření těstovin smažíme na oleji při střední teplotě na kolečka nakrájené lilky, cukety a cibuli asi 5 minut dozlatova.
-
3
Vložíme rajčata, dobromysl, cayenský pepř a olivy a 5 minut mírně vaříme. Zeleninovou omáčku nalijeme na těstoviny, přisypeme třetinu celkového množství mozzarelly, osolíme, opepříme a promícháme. Povrch posypeme parmezánem a zbývající mozzarellou.
-
4
Fusilli zapékáme zhruba 10 minut, až se sýr roztaví a zezlátne.