Pečeně na cidru
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 727 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 58 g
- Sodík 490 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 133.2 mg
- Draslík 505.9 mg
- Vláknina 950 mg
- Vitamín A 950 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli pokrájíme na drobné kousky, dáme restovat na rozpálené sádlo, poté přidáme na plátky pokrájená jablka. Dusíme 15 minut.
-
2
Podlijeme cidrem a přiklopené dusíme dalších 15 minut. Přidáme pokrájenou slaninu.
-
3
Maso osolíme, opepříme, povrch mřížkovitě nakrojíme a dáme péct při 210°C na 140 minut.
-
4
Pečeni přendáme do hrnce s jablky, přiklopené dusíme dalších 30 minut.
-
5
Maso servírujeme s dušenými jablky.