Pečeně na cidru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 235 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Anglická slanina
  • 150 g Jablka
  • 20 g Sádlo škvařené
  • 800 g Vepřová pečeně
  • 300 ml Víno jablečné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 727 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 58 g
  • Sodík 490 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 133.2 mg
  • Draslík 505.9 mg
  • Vláknina 950 mg
  • Vitamín A 950 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli pokrájíme na drobné kousky, dáme restovat na rozpálené sádlo, poté přidáme na plátky pokrájená jablka. Dusíme 15 minut.

  • 2

    Podlijeme cidrem a přiklopené dusíme dalších 15 minut. Přidáme pokrájenou slaninu.

  • 3

    Maso osolíme, opepříme, povrch mřížkovitě nakrojíme a dáme péct při 210°C na 140 minut.

  • 4

    Pečeni přendáme do hrnce s jablky, přiklopené dusíme dalších 30 minut.

  • 5

    Maso servírujeme s dušenými jablky.

Komentáře k receptu