Lasagne s krevetami a mušlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 125 g Máslo čerstvé
  • 150 g Pórek
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 500 g Krevety tygří - loupané
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 25 g Petržel - nať
  • 125 g Sýr Čedar
  • 500 g Filé rybí
  • 125 g Hřebenatka
  • 250 g Lasagne
  • 80 g Mouka pšeničná hladká
  • 500 ml Mléko plnotučné
  • 125 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 500 ml Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 815 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 693 mg
  • Bílkoviny 76 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 178.2 mg
  • Draslík 243.9 mg
  • Vláknina 1691.7 mg
  • Vitamín A 1691.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 541.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky těsta povaříme po 2-3 kusech ve slané vodě asi 3 minuty. Vyjmeme je a odložíme na vlhký ubrousek.

  • 2

    Krevety, rybí filé a hřebenatky nakrájíme na stejné kousky, překrájíme.

  • 3

    Kolečka pórku smažíme, průběžně promícháváme na másle asi minutu, přidáme mouku, ještě asi minutu mícháme. Postupně přidáme mléko a víno, až vznikne hladká kaše, kterou průběžně promícháváme, přivedeme k varu a vaříme při střední teplotě do zhoustnutí. Stáhneme oheň a omáčku mícháme ještě asi 3 minuty, potom ji odstavíme a přidáme do ní čedar, sůl a pepř. Na závěr vložíme do omáčky rybí maso a plody moře. Ještě asi minutu povaříme a odstavíme.

  • 4

    Polovinu omáčky s rybou a plody moře upravíme na plátky těsta. Navrch položíme další část plátků těsta, na ně zbylou omáčku a zakončíme vrstvou plátků těsta.

  • 5

    Povrch zalijeme smetanou, posypeme parmezánem promíchaným s petrželkou. Lasagne zapékáme 30 minut dozlatova.

Komentáře k receptu