Pohanková omeleta s fazolovými lusky
Suroviny
- 250 g Mouka pohanková
- 150 g Slanina vepřová
- 500 g Fazolové lusky zelené
- 700 g Povidla jablková
- 350 ml Mléko plnotučné
- 2 ks Vejce křepelčí
- 2 ks Saturejka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 polévková lžíce Brusinky
- 6 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 998 kcal
- Sacharidy 152 g
- Tuky 40 g
- Sodík 392 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 96 g
- Cholesterol 80.7 mg
- Draslík 612.7 mg
- Vláknina 29639.8 mg
- Vitamín A 29639.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.8 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 554.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku vsypeme do mísy, mléko zahřejeme, ale nevaříme. Zamícháme ho do mouky, ochutíme solí, pepřem, necháme cca půl hodiny bobtnat.
-
2
Mezitím očistíme fazolky, rozpůlíme a cca 8-12 minut blanšírujeme společně se saturejkou v osolené vodě. Scedíme, zprudka zchladíme, necháme okapat.
-
3
Do těsta vmícháme vejce, můžeme přidat trochu vody nebo mléka. V pánvi rozpálíme část sádla, osmahneme na něm vždy 2 plátky slaniny. Ty překryjeme trochou těsta a na středním ohni opékáme cca 4 minuty. Poté obrátíme a pečeme další 4 minuty. Hotové omelety uchováme v troubě rozehřáté na 75 °C. Na zbytku tuku prohřejeme fazolky, ochutíme solí a pepřem.
-
4
Omelety rozdělíme na talíře, obložíme fazolkami, doplníme jablečnými povidly a brusinkami a podáváme.