Polévka z dýně
Suroviny
- 185 g Rýže dušená
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Cibule
- 1 l Vývar zeleninový
- 2 dl Mléko polotučné
- 1 kg Dýně
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Olej stolní
- 1 polévková lžíce Skořice mletá
- 1 polévková lžíce Rozmarýn sušený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 327 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 9 g
- Sodík 1370 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 10.4 mg
- Draslík 1296.2 mg
- Vláknina 10563 mg
- Vitamín A 10563 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45.7 mg
- Vitamín E 4.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci rozehřejeme olej a nasypeme na kostičky nakrájenou cibuli. Osmažíme dozlatova a přidáme na plátky nakrájenou dýni. Promícháme a zalijeme zeleninovým vývarem. Osolíme, opepříme a přidáme skořici a rozmarýn. Uvaříme doměkka a rozmixujeme.
-
2
Znovu zahřejeme a přidáme mléko a rýži. Přivedeme k varu, odstavíme a posypeme zelenou petrželkou.