Farfalle se slávkami a rajčatovou omáčkou
Suroviny
- 60 g Cibule
- 30 g Máslo čerstvé
- 60 g Mrkev kořen
- 125 g Filé z aljašské tresky
- 200 g Krevety tygří - loupané
- 5 g Sůl
- 40 g Petržel - nať
- 10 g Cukr krupice
- 5 g Pepř cayenský
- 425 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 380 g Těstoviny Farfalle
- 200 g Mušle v nálevu
- 300 g Mušle slávky
- 125 g Olihně
- 120 ml Víno bílé
- 60 ml Vývar rybí
- 60 ml Víno jablečné
- 1 ks Chilli paprička
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 512 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 11 g
- Sodík 1015 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 61 g
- Cholesterol 130.5 mg
- Draslík 613.1 mg
- Vláknina 7292 mg
- Vitamín A 7292 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.2 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omáčka: Na kostičky nakrájenou cibuli a kolečka mrkve osmažíme za stálého míchání na oleji při střední teplotě asi 10 minut, až mírně zhnědnou. Přidáme nakrájenou chilli papričku, 1 drcený česnek, rajčata, bílé víno, cukr, cayenský pepř a sůl a omáčku zvolna vaříme za občasného zamíchání asi 30 minut.
-
2
V hrnci přivedeme k varu jablečné víno, rybí vývar a česnek. Přidáme zavřené očištěné slávky, hrnec máme přikrytý pokličkou a potřásáme jím při vysoké teplotě 3-5 minut. Po 3 minutách začneme vybírat otevřené slávky a odložíme. Slávky, které se po 5 minutách neotevřely, nepoužijeme. Tekutinu, ve které se slávky vařily, odložíme pro pozdější využití.
-
3
Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, po uvaření je přecedíme a uchováme v teple. Rozpustíme na pánvi máslo, přidáme kroužky olihní, kostky rybího masa a krevety. Opékáme je asi 2 minuty, potom je odstavíme a udržujeme teplé. Do hotové rajčatové omáčky přidáme odložený rybí vývar s vínem, slávky, olihně, rybí filé, krevety, petrželku a mušle, podle potřeby přisolíme a opatrně prohřejeme. Na závěr do omáčky vmícháme těstoviny a servírujeme.