Křupavé kuře kung po
Suroviny
- 400 g Kuřecí prsa
- 125 g Kešu oříšky pražené
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 kávová lžička Mouka kukuřičná
- 1 kávová lžička Olej sezamový
- 1 kávová lžička Víno rýžové čínské
- 1 ks Vaječný bílek slepičí
- 4 ks Chilli paprička
- 1 ks Cibulka jarní
- 1 ks Paprika zelená
- 1 polévková lžíce Voda pitná
- 4 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Fazolová omáčka žlutá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 399 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 25 g
- Sodík 232 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 64 mg
- Draslík 472.1 mg
- Vláknina 1326 mg
- Vitamín A 1326 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.5 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí maso nakrájíme na kostky. Dáme do mísy, přidáme sůl, vaječný bílek a pastu z kukuřičné mouky a trošky vody.
-
2
Pakriku nakrájíme na kostičky.
-
3
Rozehřejeme ve woku olej, přidáme kuřecí maso a 2 minuty zprudka smažíme. Vyndáme a udržujeme teplé. Do woku přidáme pokrájenou jarní cibulku, chilli papričky, zázvor a nakrájenou zelenou papriku. Smažíme minutu, přidáme kuřecí maso, žlutou fazolovou omáčku a víno. Promícháme a krátce dusíme. Přidáme opražené kešu oříšky a sezamový olej.
-
4
Podáváme teplé.