Pappardelle s kuřetem a houbami
Suroviny
- 15 g Houby sušené
- 25 g Máslo čerstvé
- 400 g Těstoviny Pappardelle
- 175 ml Voda pitná
- 120 ml Víno bílé
- 250 ml Vývar slepičí
- 105 ml Mascarpone
- 1 ks Pórek
- 2 ks Kuřecí prsa
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 hrst Bazalka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 717 kcal
- Sacharidy 86 g
- Tuky 21 g
- Sodík 406 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 86 g
- Cholesterol 71.5 mg
- Draslík 684.2 mg
- Vláknina 9794.8 mg
- Vitamín A 9794.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.2 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sušené houby zalijeme v misce s teplou vodou a necháme 20 minut máčet. Přendáme je do síta a rukama důkladně vymačkáme všechnu přebytečnou vodu, kterou si uchováme pro další použití.
-
2
Houby nakrájíme na drobné kousky a ponecháme stranou.
-
3
V hluboké pánvi zahřejeme máslo, vložíme nakrájené houby, utřený česnek, nahrubo pokrájenou petržel a pórek. Dle chuti osolíme a opepříme. Často mícháme a smažíme na mírném ohni 5 minut. Poté přilijeme víno a vývar. Uvedeme do varu. Povaříme dalších 5 minut, až se tekutina částečně vyvaří a omáčka zhoustne.
-
4
Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu. K vodě, ve které se budou vařit těstoviny, přilijeme tu, v níž se máčely houby.
-
5
Do omáčky vmícháme kuřecí maso nakrájené na tenké proužky. Povaříme 5 minut, až jsou zcela měkké. Postupně po lžících přidáváme sýr mascarpone a vždy znovu dobře promícháme. Na závěr přilijeme 2 lžíce vody, ve které se vaří těstoviny. Ochutnáme a dle potřeby dochutíme.
-
6
Hotové těstoviny smícháme s omáčkou a ihned podáváme posypané nakrájenými lístky čerstvé bazalky.