Pappardelle s kuřetem a houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 15 g Houby sušené
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 400 g Těstoviny Pappardelle
  • 175 ml Voda pitná
  • 120 ml Víno bílé
  • 250 ml Vývar slepičí
  • 105 ml Mascarpone
  • 1 ks Pórek
  • 2 ks Kuřecí prsa
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 hrst Bazalka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 717 kcal
  • Sacharidy 86 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 406 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 86 g
  • Cholesterol 71.5 mg
  • Draslík 684.2 mg
  • Vláknina 9794.8 mg
  • Vitamín A 9794.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.2 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené houby zalijeme v misce s teplou vodou a necháme 20 minut máčet. Přendáme je do síta a rukama důkladně vymačkáme všechnu přebytečnou vodu, kterou si uchováme pro další použití.

  • 2

    Houby nakrájíme na drobné kousky a ponecháme stranou.

  • 3

    V hluboké pánvi zahřejeme máslo, vložíme nakrájené houby, utřený česnek, nahrubo pokrájenou petržel a pórek. Dle chuti osolíme a opepříme. Často mícháme a smažíme na mírném ohni 5 minut. Poté přilijeme víno a vývar. Uvedeme do varu. Povaříme dalších 5 minut, až se tekutina částečně vyvaří a omáčka zhoustne.

  • 4

    Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu. K vodě, ve které se budou vařit těstoviny, přilijeme tu, v níž se máčely houby.

  • 5

    Do omáčky vmícháme kuřecí maso nakrájené na tenké proužky. Povaříme 5 minut, až jsou zcela měkké. Postupně po lžících přidáváme sýr mascarpone a vždy znovu dobře promícháme. Na závěr přilijeme 2 lžíce vody, ve které se vaří těstoviny. Ochutnáme a dle potřeby dochutíme.

  • 6

    Hotové těstoviny smícháme s omáčkou a ihned podáváme posypané nakrájenými lístky čerstvé bazalky.

Komentáře k receptu