Rigatoni s bresaolou a paprikami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr Parmezán
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 150 g Bresaola - Sušená hovězí šunka
  • 450 g Těstoviny Rigatoni
  • 30 ml Olej olivový
  • 120 ml Víno bílé
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Paprika červená
  • 1 hrst Bazalka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 829 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 1455 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 68 g
  • Cholesterol 38.1 mg
  • Draslík 500 mg
  • Vláknina 12643.8 mg
  • Vitamín A 12643.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 100.9 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hluboké pánvi zahřejeme olej, přidáme pokrájenou cibuli a tence nakrájené plátky bresaoly. Pánev přikryjeme pokličkou a dusíme na mírném ohni 7 minut, až je cibule měkká. Vložíme papriky nakrájené na kostičky, víno, 1 lžičku soli a pepř. Dobře promícháme a necháme povařit 15 minut.

  • 2

    Přimícháme nakládaná nakrájená rajčata, zvýšíme teplotu, za stálého míchání uvedeme k bodu varu. Poté teplotu snížíme a pánev znovu zakryjeme poklicí. Povaříme 20 minut, až jsou papriky měkké. Občas zamícháme. Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.

  • 3

    Omáčku ochutnáme, dle potřeby dokořeníme. Přilijeme ji k těstovinám, přidáme polovinu nastrouhaného parmezánu. Promícháme a ihned podáváme ozdobené lístky bazalky a posypané zbylým parmezánem.

Komentáře k receptu