Rigatoni s bresaolou a paprikami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 829 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 14 g
- Sodík 1455 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 68 g
- Cholesterol 38.1 mg
- Draslík 500 mg
- Vláknina 12643.8 mg
- Vitamín A 12643.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 100.9 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hluboké pánvi zahřejeme olej, přidáme pokrájenou cibuli a tence nakrájené plátky bresaoly. Pánev přikryjeme pokličkou a dusíme na mírném ohni 7 minut, až je cibule měkká. Vložíme papriky nakrájené na kostičky, víno, 1 lžičku soli a pepř. Dobře promícháme a necháme povařit 15 minut.
-
2
Přimícháme nakládaná nakrájená rajčata, zvýšíme teplotu, za stálého míchání uvedeme k bodu varu. Poté teplotu snížíme a pánev znovu zakryjeme poklicí. Povaříme 20 minut, až jsou papriky měkké. Občas zamícháme. Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.
-
3
Omáčku ochutnáme, dle potřeby dokořeníme. Přilijeme ji k těstovinám, přidáme polovinu nastrouhaného parmezánu. Promícháme a ihned podáváme ozdobené lístky bazalky a posypané zbylým parmezánem.