Kuřecí stehna na jablkách se sardelovou pastou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 33 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kostka Bujón slepičí
  • 600 ml Voda pitná
  • 1.5 kávová lžička Sardelová pasta
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Jablka
  • 4 ks Kuřecí stehna
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 530 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 467 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 172.2 mg
  • Draslík 527.2 mg
  • Vláknina 3600 mg
  • Vitamín A 3600 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí stehna potřeme sardelovou pastou, obalíme v mouce a smažíme v tlakovém hrnci na rozpáleném oleji s máslem. Poté maso zasypeme cibulí nakrájenou na plátky, ustrouhaným jablkem, které jsme oloupali a vykrojili jádřinec, podlijeme vodou s bujonem. Hrnec uzavřeme a maso dusíme zhruba čtvrt hodiny a maso podáváme.

Komentáře k receptu