Pečená krůta plněná jablky se zázvorem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 210 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 17 g
- Sodík 214 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 24.5 mg
- Draslík 147.1 mg
- Vláknina 3831.3 mg
- Vitamín A 3831.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou krůtu opláchneme, osušíme, osolíme a potřeme zázvorem vně i uvnitř. Do vnitřku krůty vložíme jablka bez jádřinců. Břišní dutinu uzavřeme jehlami. Prsa a stehna krůty prošpikujeme klínky slaniny (100 g).
-
2
V pekáči vyškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, rozpustíme máslo, přilijeme vodu a vložíme krůtu. Nejprve ji zhruba hodinu pečeme přikrytou. Během pečení krůtu poléváme výpekem, podle potřeby podlijeme vodou. Pečeme krůtu dokud není měkká a povrch křupavý