Pečená krůta plněná jablky se zázvorem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 195 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 120 g Máslo čerstvé
  • 220 g Slanina vepřová
  • 600 ml Voda pitná
  • 6 ks Jablka
  • 1 ks Krůta
  • 3 špetka Sůl
  • 3 špetka Zázvor mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 210 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 214 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 24.5 mg
  • Draslík 147.1 mg
  • Vláknina 3831.3 mg
  • Vitamín A 3831.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou krůtu opláchneme, osušíme, osolíme a potřeme zázvorem vně i uvnitř. Do vnitřku krůty vložíme jablka bez jádřinců. Břišní dutinu uzavřeme jehlami. Prsa a stehna krůty prošpikujeme klínky slaniny (100 g).

  • 2

    V pekáči vyškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, rozpustíme máslo, přilijeme vodu a vložíme krůtu. Nejprve ji zhruba hodinu pečeme přikrytou. Během pečení krůtu poléváme výpekem, podle potřeby podlijeme vodou. Pečeme krůtu dokud není měkká a povrch křupavý

Komentáře k receptu