Římský salát s kuřecím masem
Suroviny
- 300 g Kuřecí prsa
- 30 g Sýr Parmezán
- 5 g Sůl
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 3 g Pepř černý mletý
- 50 g Chléb toastový
- 20 g Ančovičky konzervované
- 3 g Hořčice
- 50 ml Citronová šťáva
- 2 kávová lžička Olej olivový
- 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Salát římský
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 221 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 12 g
- Sodík 1180 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 94.9 mg
- Draslík 429.1 mg
- Vláknina 3600.4 mg
- Vitamín A 3600.4 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme česnek, sůl, pepř, olej a citronovou šťávu a v připravené směsi necháme kuřecí řízky 30 minut marinovat. Poté rozpálíme gril. Řízky z obou stran zprudka grilujeme asi 2 minuty. Odložíme je stranou, a necháme je 5 minut odpočinout.
-
2
Římský salát rozdělíme na jednotlivé listy. Zelené listy nakrájíme na kousky, světlé středové listy necháme vcelku.
-
3
Na dno salátové mísy vložíme ančovičky a za postupného přilévání oleje je rozmačkáme vidličkou. Přilijeme citrónovou šťávu a vše
-
4
osolíme a opepříme. Dobře vyšleháme. Pak přidáme nakrájené uvařené vejce. Přidáme hořčici a worcesterskou omáčku.
-
5
Přimícháme salátové listy, zlehka je obalíme v připraveném dresinku posypeme nastrouhaný parmazán. Přidáme kuře a smažené kostičky z toustového chleba. Ihned podáváme.