Frankfurtská pečeně z telecího masa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 590 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 42 g
- Sodík 225 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 202 mg
- Draslík 736.4 mg
- Vláknina 74.8 mg
- Vitamín A 74.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kýtu očistíme, zbavíme blan a prošpikujeme špalíky párků. Maso osolíme a ze všech stran v kulatém pekáči osmažíme na másle s olejem. Poté podlijeme horkou vodu a pod poklicí dusíme. Po půl hodině vložíme pekáč bez poklice do předehřáté trouby a pečeme. Během pečení maso obracíme, poléváme výpekem, podle potřeby podlijeme teplou vodou.
-
2
Když je maso měkké, vyjmeme ho a na talíři necháme vychladnout. Poté nakrájíme na plátky.
-
3
Mezitím šťávu z masa zaprášíme moukou, dobře zašleháme a za stálého míchání zredukujeme. Poté vsypeme papriku, zašleháme vodu a alespoň čtvrt hodiny provaříme. Do hotové omáčky vložíme nakrájené maso a necháme dobře prohřát.