Hovězí s fazolovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Cuketa
  • 150 g Hrášek
  • 8 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 200 g Cibulka jarní
  • 10 g Mouka kukuřičná
  • 3 g Chilli koření mleté
  • 500 g Hovězí kýta
  • 20 ml Omáčka sójová
  • 20 ml Voda pitná
  • 20 ml Ocet vinný
  • 60 ml Fazolová černá omáčka
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 377 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 1012 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 72.5 mg
  • Draslík 831.1 mg
  • Vláknina 9140.5 mg
  • Vitamín A 9140.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54.3 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme hovězí nakrájené na nudličky, česnek, chilli, pepř, sůl a sojovou omáčku.

  • 2

    V jiné misce smícháme trochu vody s kukuřičnou moukou dohladka a přilijeme ocet.

  • 3

    Na velké pánvi rozpálíme olej a za stálého míchání smažíme maso s marinádou asi 5 minut, dokud nezhnědne. Do pánve přidáme postupně nakrájené papriky, osmažíme 2 minuty, cuketu a hrášek a smažíme další 3 minuty. Snížíme teplotu, vlijeme rozmíchanou kukuřičnou mouku a omáčku z černých fazolí, povaříme. Podáváme posypané kolečky jarní cibulky.

Komentáře k receptu