Hovězí s fazolovou omáčkou
Suroviny
- 150 g Cuketa
- 150 g Hrášek
- 8 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 200 g Cibulka jarní
- 10 g Mouka kukuřičná
- 3 g Chilli koření mleté
- 500 g Hovězí kýta
- 20 ml Omáčka sójová
- 20 ml Voda pitná
- 20 ml Ocet vinný
- 60 ml Fazolová černá omáčka
- 1 ks Paprika červená
- 1 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 377 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 21 g
- Sodík 1012 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 72.5 mg
- Draslík 831.1 mg
- Vláknina 9140.5 mg
- Vitamín A 9140.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 54.3 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme hovězí nakrájené na nudličky, česnek, chilli, pepř, sůl a sojovou omáčku.
-
2
V jiné misce smícháme trochu vody s kukuřičnou moukou dohladka a přilijeme ocet.
-
3
Na velké pánvi rozpálíme olej a za stálého míchání smažíme maso s marinádou asi 5 minut, dokud nezhnědne. Do pánve přidáme postupně nakrájené papriky, osmažíme 2 minuty, cuketu a hrášek a smažíme další 3 minuty. Snížíme teplotu, vlijeme rozmíchanou kukuřičnou mouku a omáčku z černých fazolí, povaříme. Podáváme posypané kolečky jarní cibulky.