Tortellini s masem a špenátem
Suroviny
- 100 g Cibule
- 100 g Sýr Parmezán
- 10 g Sůl
- 4 g Pepř černý mletý
- 100 g Žampiony čerstvé
- 2 g Nové koření mleté
- 50 g Prosciutto sušené
- 120 g Kuřecí maso vařené
- 40 g Špenát mražený
- 300 g Nudlové těsto
- 3 ks Vejce slepičí
- 2 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 3 dl Smetana 12% (konzumní)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 648 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 29 g
- Sodík 1455 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 231 mg
- Draslík 225.3 mg
- Vláknina 4701 mg
- Vitamín A 4701 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 76.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vařené kuřecí maso, prosciutto, špenát a cibuli rozmixujeme najemno, vmícháme nové koření, parmezán a 2 vejce.
-
2
Z nudlového těsta vyválíme plát a vykrájíme kolečka o průměru 5cm. Do středu každého dáme lžičku masové náplně, potřeme vejcem, kolečko přehneme a konce přitiskneme pevně k sobě. Vzniklý tvar obtočíme kolem ukazováčku a konce překřížíme a ohneme dozadu. Tortellini vkládáme postupně do vroucí vody, vaříme 5 minut, zcedíme a necháme okapat.
-
3
V hrnci přivedeme k varu smetanu s prolisovaným česnekem a 3 minuty vaříme na mírném ohni, odstavíme. Vmícháme nakrájené houby a parmezán. Těstoviny přendáme na mísu, zalijeme omáčkou a posypeme zbylým parmezánem.