Tortellini s masem a špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 10 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 2 g Nové koření mleté
  • 50 g Prosciutto sušené
  • 120 g Kuřecí maso vařené
  • 40 g Špenát mražený
  • 300 g Nudlové těsto
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 3 dl Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 648 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 1455 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 231 mg
  • Draslík 225.3 mg
  • Vláknina 4701 mg
  • Vitamín A 4701 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 76.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vařené kuřecí maso, prosciutto, špenát a cibuli rozmixujeme najemno, vmícháme nové koření, parmezán a 2 vejce.

  • 2

    Z nudlového těsta vyválíme plát a vykrájíme kolečka o průměru 5cm. Do středu každého dáme lžičku masové náplně, potřeme vejcem, kolečko přehneme a konce přitiskneme pevně k sobě. Vzniklý tvar obtočíme kolem ukazováčku a konce překřížíme a ohneme dozadu. Tortellini vkládáme postupně do vroucí vody, vaříme 5 minut, zcedíme a necháme okapat.

  • 3

    V hrnci přivedeme k varu smetanu s prolisovaným česnekem a 3 minuty vaříme na mírném ohni, odstavíme. Vmícháme nakrájené houby a parmezán. Těstoviny přendáme na mísu, zalijeme omáčkou a posypeme zbylým parmezánem.

Komentáře k receptu