Krokety z tresky se šafránem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Strouhanka
  • 500 g Treska aljašská
  • 2 kávová lžička Hřebíček
  • 2 kávová lžička Ocet vinný
  • 0.5 kávová lžička Šafrán
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 0.5 kávová lžička Kmín římský
  • 2 ks Citrony
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 6 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 463 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 399 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 204.9 mg
  • Draslík 691.2 mg
  • Vláknina 7666.9 mg
  • Vitamín A 7666.9 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.1 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybu omyjeme a povaříme 8-10 min v trošce osolené vody. Vyjmeme, roztrháme na menší kousky a vidličkou rozmačkáme, případně nahrubo rozmixujeme. Hmotu vložíme do mísy, přidáme vajíčka rozšlehaná se solí a šafránem. Ochutíme octem, římským kmínem a chilli. Přisypeme cca 80 g strouhanky, vše vidličkou důkladně promícháme. Těsto necháme cca 1 hodinu odležet v lednici.

  • 2

    Poté z hmoty tvarujeme koule velikosti golfového míčku, mírně je zmáčkneme a obalíme ve strouhance. Servírovací mísu posypeme nahrubo nasekanou petrželkou. Citrony rozkrojíme na dílky a do každého z nich zapíchneme 2-3 hřebíčky.

  • 3

    V pánvi rozpálíme máslo a rybí kuličky smažíme z každé strany cca 3 minuty dozlatova. Po vyjmutí z pánve necháme okapat na papírové utěrce. Srovnáme do servírovací mísy, doplníme citronem a ihned podáváme. Jako přílohu můžeme použít např. chlebové placky.

Komentáře k receptu