Krokety z tresky se šafránem
Suroviny
- 120 g Strouhanka
- 500 g Treska aljašská
- 2 kávová lžička Hřebíček
- 2 kávová lžička Ocet vinný
- 0.5 kávová lžička Šafrán
- 1 kávová lžička Chilli koření mleté
- 0.5 kávová lžička Kmín římský
- 2 ks Citrony
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 6 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 463 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 30 g
- Sodík 399 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 204.9 mg
- Draslík 691.2 mg
- Vláknina 7666.9 mg
- Vitamín A 7666.9 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.1 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 35.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybu omyjeme a povaříme 8-10 min v trošce osolené vody. Vyjmeme, roztrháme na menší kousky a vidličkou rozmačkáme, případně nahrubo rozmixujeme. Hmotu vložíme do mísy, přidáme vajíčka rozšlehaná se solí a šafránem. Ochutíme octem, římským kmínem a chilli. Přisypeme cca 80 g strouhanky, vše vidličkou důkladně promícháme. Těsto necháme cca 1 hodinu odležet v lednici.
-
2
Poté z hmoty tvarujeme koule velikosti golfového míčku, mírně je zmáčkneme a obalíme ve strouhance. Servírovací mísu posypeme nahrubo nasekanou petrželkou. Citrony rozkrojíme na dílky a do každého z nich zapíchneme 2-3 hřebíčky.
-
3
V pánvi rozpálíme máslo a rybí kuličky smažíme z každé strany cca 3 minuty dozlatova. Po vyjmutí z pánve necháme okapat na papírové utěrce. Srovnáme do servírovací mísy, doplníme citronem a ihned podáváme. Jako přílohu můžeme použít např. chlebové placky.