Bochánky s ricottou a špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 75 g Máslo čerstvé
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 450 g Špenát listový čerstvý
  • 25 g Mouka pšeničná hladká
  • 250 g Ricotta
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 2 kávová lžička Anýz mletý
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 349 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 368 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 92.3 mg
  • Draslík 678.9 mg
  • Vláknina 5425.8 mg
  • Vitamín A 5425.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.6 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špenát opláchneme a odřízneme stonky. V hrnci pod pokličkou je vaříme 5 minut. Necháme v cedníku okapat a vychladnout.

  • 2

    Rozmačkáme ricottu s anýzem a našlehaným vejcem. Osolíme, opepříme, přimícháme strouhaný parmezán.

  • 3

    Ze špenátu vymačkáme vodu a listy nasekáme. Smícháme špenát se sýrovou směsí. Vezmeme si 1 lžíci směsi, vytvarujeme z ní kuličku a pak ji lehce zmáčkneme do tvaru bochánku. Obalíme ve směsi mouky a tymiánu. Tvoříme bochánky, dokud máme směs.

  • 4

    Větší pánev naplníme do poloviny vodou a přivedeme k varu. Dáváme do ní postupně bochánky a necháme 4 minuty vařit, dokud nevyplavou na hladinu. Poté je vyjmeme.

  • 5

    V pánvi rozpustíme máslo, přidáme rozetřený česnek a 3 minuty smažíme.

  • 6

    Česnekovým máslem přelijeme bochánky, posypeme pepřem a ihned podáváme.

Komentáře k receptu