Bochánky s ricottou a špenátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 349 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 26 g
- Sodík 368 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 92.3 mg
- Draslík 678.9 mg
- Vláknina 5425.8 mg
- Vitamín A 5425.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.6 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špenát opláchneme a odřízneme stonky. V hrnci pod pokličkou je vaříme 5 minut. Necháme v cedníku okapat a vychladnout.
-
2
Rozmačkáme ricottu s anýzem a našlehaným vejcem. Osolíme, opepříme, přimícháme strouhaný parmezán.
-
3
Ze špenátu vymačkáme vodu a listy nasekáme. Smícháme špenát se sýrovou směsí. Vezmeme si 1 lžíci směsi, vytvarujeme z ní kuličku a pak ji lehce zmáčkneme do tvaru bochánku. Obalíme ve směsi mouky a tymiánu. Tvoříme bochánky, dokud máme směs.
-
4
Větší pánev naplníme do poloviny vodou a přivedeme k varu. Dáváme do ní postupně bochánky a necháme 4 minuty vařit, dokud nevyplavou na hladinu. Poté je vyjmeme.
-
5
V pánvi rozpustíme máslo, přidáme rozetřený česnek a 3 minuty smažíme.
-
6
Česnekovým máslem přelijeme bochánky, posypeme pepřem a ihned podáváme.