Rybí mísa
Suroviny
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 10 g Kopr čerstvý
- 10 g Máslo bylinkové
- 200 g Okoun - filety
- 300 g Pražma
- 300 g Filé z mořského jazyka
- 300 g Filety z tresky tmavé
- 10 ml Omáčka sójová
- 250 ml Smetana 12% (konzumní)
- 400 ml Víno bílé
- 50 ml Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Ocet vinný
- 1 polévková lžíce Martini bianco
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 514 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 19 g
- Sodík 612 mg
- Bílkoviny 56 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 123.3 mg
- Draslík 654.1 mg
- Vláknina 930.5 mg
- Vitamín A 930.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 75.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybí filety omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky, osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Vymažeme zapékací misku bylinkovým máslem.
-
2
Kousky ryb poskládáme na pekáč a podlijeme vínem. Přikryté pečeme v předehřáté troubě na 250°C asi 15 minut.
-
3
V hrnci rozpustíme máslo a přimícháme do něj mouku. Podlijeme octem a martinim. Smetanu do směsi zašleháme. Okořeníme citronovou šťávou,
-
4
sojovou omáčkou a pepřem.
-
5
Kopr opereme, dáme stranou část určenou ke ozdobení a zbytek posekáme přimícháme do smetanové omáčky. Vyjmeme ryby z trouby a rozdělíme na předehřátou mísu. Přelijeme omáčkou a podáváme ozdobené koprem.