Rybí mísa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 10 g Kopr čerstvý
  • 10 g Máslo bylinkové
  • 200 g Okoun - filety
  • 300 g Pražma
  • 300 g Filé z mořského jazyka
  • 300 g Filety z tresky tmavé
  • 10 ml Omáčka sójová
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 400 ml Víno bílé
  • 50 ml Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Martini bianco
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 514 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 612 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 123.3 mg
  • Draslík 654.1 mg
  • Vláknina 930.5 mg
  • Vitamín A 930.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 75.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybí filety omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky, osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Vymažeme zapékací misku bylinkovým máslem.

  • 2

    Kousky ryb poskládáme na pekáč a podlijeme vínem. Přikryté pečeme v předehřáté troubě na 250°C asi 15 minut.

  • 3

    V hrnci rozpustíme máslo a přimícháme do něj mouku. Podlijeme octem a martinim. Smetanu do směsi zašleháme. Okořeníme citronovou šťávou,

  • 4

    sojovou omáčkou a pepřem.

  • 5

    Kopr opereme, dáme stranou část určenou ke ozdobení a zbytek posekáme přimícháme do smetanové omáčky. Vyjmeme ryby z trouby a rozdělíme na předehřátou mísu. Přelijeme omáčkou a podáváme ozdobené koprem.

Komentáře k receptu