Závitky z kuřecích jater
Suroviny
- 30 g Máslo čerstvé
- 125 g Játra kuřecí
- 60 g Špenát listový čerstvý
- 1 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 300 g Slanina vepřová
- 6 g Česnek
- 1 kávová lžička Šalvěj sušená
- 0.5 kávová lžička Tymián čerstvý
- 0.25 kávová lžička Hřebíček mletý
- 5 ks Šalotka
- 2 ks Petržel - nať
- 2 ks Rajčata
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 604 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 42 g
- Sodík 784 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 167.8 mg
- Draslík 1134.3 mg
- Vláknina 1970.3 mg
- Vitamín A 1970.3 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.7 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi rozpustíme polovinu másla, přidáme kuřecí játra a opékáme cca 3 minuty, aby uvnitř zůstala krvavá. Rozmixujeme je, dáme do mísy a necháme stranou.
-
2
Na pánvi rozpustíme zbytek másla, zpěníme nadrobno nasekanou šalotku. K játrům přidáme šalotku, nakrájenou slaninu, nakrájený listový špenát, 2 lžíce nasekané petrželové natě, 1 stroužek prolisovaného česneku, tymián, šalvěj, hřebíček, sůl, pepř a zamícháme. Polovinu hmoty rozmixujeme a přimícháme zpět do zbylé hmoty v míse. Hmotu balíme do plátků slaniny a opečeme je na rozehřáté pánvi z obou stran. Přikryjeme pokličkou a necháme cca 35 minut při velmi mírné teplotě péci.
-
3
Podáváme horké, například položené na plátku rajčete.