Studená jablečná polévka s kari
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 230 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 9 g
- Sodík 816 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 10.4 mg
- Draslík 401.5 mg
- Vláknina 9893.3 mg
- Vitamín A 9893.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.4 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci rozpustíme máslo, zpěníme nahrubo nakrájenou cibuli, nesmí změnit barvu. Přidáme kari a ještě cca 2 minuty mícháme.
-
2
Přidáme vývar, oloupaná, jádřinců zbavená a nahrubo nakrájená kyselejší jablka a pod pokličkou vaříme cca 7 minut do změknutí jablek. Přidáme mangové chutney, šťávu z 1/2 citronu a rozmixujeme.
-
3
Vložíme nadrobno nasekanou část lístků čerstvé máty, sůl, pepř a vychladíme.
-
4
Před podáváním zašleháme jogurt. Pokud je polévka příliš hustá, přilijeme trochu mléka. Na talíři zdobíme čerstvými lístky máty.