Plněné masové krokety v alobalu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 558 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 42 g
- Sodík 1500 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 140.5 mg
- Draslík 172.1 mg
- Vláknina 3454.8 mg
- Vitamín A 3454.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme mleté maso s 1 vejcem, hladkou moukou, předem navlhčenou a vymačkanou žemlí, nasekanou cibulí, solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Vše dobře promícháme.
-
2
Z masové směsi vytvarujeme 4 placky a každou poklademe 1/4 uvařeného vejce, kouskem salámu a 1/4 okurky. Stočíme do tvaru šišky, vložíme do alobalu potřeného máslem a dobře zabalíme.
-
3
Krokety pečeme na plechu v troubě vyhřáté na 190 stupňů Celsia asi 20 minut.
-
4
Potom alobal otevřeme a maso ještě chvíli dopékáme.
-
5
Podáváme s vařenými bramborami nebo s bramborovou kaší.