Špagety se sójovou rajčatovou omáčkou
Suroviny
- 250 g Lilek
- 600 g Rajčata
- 500 g Špagety
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 ks Tymián čerstvý
- 1 ks Šalvěj čerstvá
- 1 ks Rozmarýn čerstvý
- 1 ks Feferony
- 2 stroužek Česnek
- 5 l Voda pitná
- 5 polévková lžíce Omáčka sójová
- 5 polévková lžíce Olej olivový
- 2.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 716 kcal
- Sacharidy 109 g
- Tuky 22 g
- Sodík 450 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 15 mg
- Draslík 632.8 mg
- Vláknina 13171.5 mg
- Vitamín A 13171.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.4 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody se 2 lžícemi sójové omáčky. Scedíme a necháme okapat.
-
2
Očištěnou feferonku a česnek nadrobno nasekáme, lilek a rajčata omyjeme, nakrájíme na kostky.
-
3
Část bylinkových lístků, feferonku a česnek osmahneme na 2 lžících oleje. Podlijeme zbylou sójovou omáčkou, přidáme rajčata, dusíme asi 5 minut.
-
4
Na 2 lžících oleje opečeme lilek dokřupava.
-
5
Uvařené špagety opečeme na rozehřátém másle a vmícháme do nich omáčku.
-
6
Podáváme posypané kostkami lilku a ozdobené zbylými bylinkami.