Zeleninová minestra

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Kapusta hlávková
  • 250 g Pórek
  • 20 g Sýr Parmezán
  • 1 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 6 g Česnek
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 125 g Fazole
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1.5 l Vývar drůbeží
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • 2 polévková lžíce Rýže arborio
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 746 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 186 g
  • Sodík 1514 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 3.4 mg
  • Draslík 532.5 mg
  • Vláknina 11300.5 mg
  • Vitamín A 11300.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 56.9 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tmavé fazole dáme na noc namočit do velké mísy s vodou. Fazole scedíme, dáme do hrnce, zalijeme čerstvou vodou a vaříme do měkka.

  • 2

    V jiném kastrolu zpěníme na troše oleje nadrobno nakrájenou cibuli, 2 na kousky nakrájené řapíky celeru, na kostičky nakrájenou mrkev a vše cca 3 minuty opékáme.

  • 3

    Přidáme rajčata z konzervy bez šťávy, protlak, 1 utřený stroužek česneku, sůl a pepř. Dusíme pod pokličkou cca 20 minut.

  • 4

    Přidáme vývar, na tenká kolečka nakrájený pórek, nadrobno nakrájenou hlávkovou kapustu, rýži a vaříme ještě cca 20 minut.

  • 5

    Přidáme zcezené fazole.

  • 6

    Na talíři postrouháme parmezánem.

Komentáře k receptu