Zeleninová minestra
Suroviny
- 125 g Kapusta hlávková
- 250 g Pórek
- 20 g Sýr Parmezán
- 1 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 6 g Česnek
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 125 g Fazole
- 1 ks Cibule
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 ks Celer řapíkatý
- 1.5 l Vývar drůbeží
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- 2 polévková lžíce Rýže arborio
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 746 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 186 g
- Sodík 1514 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 3.4 mg
- Draslík 532.5 mg
- Vláknina 11300.5 mg
- Vitamín A 11300.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 56.9 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tmavé fazole dáme na noc namočit do velké mísy s vodou. Fazole scedíme, dáme do hrnce, zalijeme čerstvou vodou a vaříme do měkka.
-
2
V jiném kastrolu zpěníme na troše oleje nadrobno nakrájenou cibuli, 2 na kousky nakrájené řapíky celeru, na kostičky nakrájenou mrkev a vše cca 3 minuty opékáme.
-
3
Přidáme rajčata z konzervy bez šťávy, protlak, 1 utřený stroužek česneku, sůl a pepř. Dusíme pod pokličkou cca 20 minut.
-
4
Přidáme vývar, na tenká kolečka nakrájený pórek, nadrobno nakrájenou hlávkovou kapustu, rýži a vaříme ještě cca 20 minut.
-
5
Přidáme zcezené fazole.
-
6
Na talíři postrouháme parmezánem.