Teleci na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 512 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 30 g
- Sodík 733 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 160.8 mg
- Draslík 984.1 mg
- Vláknina 6431.1 mg
- Vitamín A 6431.1 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 35.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí maso nakrájíme na 5 porcí, lehce naklepeme, nasolíme a na pánvi orestujeme ze všech stran na rozpáleném másle. Ve větším hrnci rozpustíme máslo a vložíme do něj orestované maso, přilijeme ocet, víno a vodu. Přihodíme bobkový list, 3 stroužky česneku, tymián a skořici. Přidáme celé cibule a rozkrájená rajčata a vaříme na mírném ohni hodinu a půl, potom maso vyjmeme a uchováme teplé. Omáčku zcedíme, osolíme, okořeníme a vrátíme do ní porce masa. Servírujeme např. s rýží.