Skopové s pěti druhy koření

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1600 g Skopová kýta
  • 2 kávová lžička Zázvor celý
  • 1 kávová lžička Koření pěti vůní
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 šálek Hovězí vývar základní
  • 1.25 šálek Protlak rajčatový
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Sezam - semena
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Omáčka Hoisin
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 831 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 279 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0.1 mg
  • Draslík 190.3 mg
  • Vláknina 2995.3 mg
  • Vitamín A 2995.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 57.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kýtu vykostíme a nakrájíme na kostičky. V hrnci rozpálíme olej a orestujeme maso nad vysokým plamenem dohněda. Vyjmeme a odložíme stranou.

  • 2

    Do hrnce přidáme nakrájenou cibuli, strouhaný zázvor, rozmačkaný česnek a osmahneme cca 5 minut, dokud zelenina nezměkne. Poté vmícháme maso, prášek pěti druhů koření, sójové omáčky, rajský protlak, vývar, ochutíme solí a pepřem. Přivedeme k varu a zakryté pečeme v troubě předehřáté na 160 °C cca 75 minut.

  • 3

    Po vyjmutí přidáme do hrnce papriku nakrájenou na kostičky, zakryjeme a vrátíme ještě na 15 minut do trouby.

  • 4

    Hotový pokrm rozdělíme na talíře, posypeme sezamovými semínky, koriandrovými lístky a podáváme s rýží.

Komentáře k receptu