Skopové s pěti druhy koření
Suroviny
- 1600 g Skopová kýta
- 2 kávová lžička Zázvor celý
- 1 kávová lžička Koření pěti vůní
- 1 ks Cibule
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 ks Paprika červená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 šálek Hovězí vývar základní
- 1.25 šálek Protlak rajčatový
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Sezam - semena
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 2 polévková lžíce Omáčka Hoisin
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 831 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 53 g
- Sodík 279 mg
- Bílkoviny 58 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 0.1 mg
- Draslík 190.3 mg
- Vláknina 2995.3 mg
- Vitamín A 2995.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 57.6 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kýtu vykostíme a nakrájíme na kostičky. V hrnci rozpálíme olej a orestujeme maso nad vysokým plamenem dohněda. Vyjmeme a odložíme stranou.
-
2
Do hrnce přidáme nakrájenou cibuli, strouhaný zázvor, rozmačkaný česnek a osmahneme cca 5 minut, dokud zelenina nezměkne. Poté vmícháme maso, prášek pěti druhů koření, sójové omáčky, rajský protlak, vývar, ochutíme solí a pepřem. Přivedeme k varu a zakryté pečeme v troubě předehřáté na 160 °C cca 75 minut.
-
3
Po vyjmutí přidáme do hrnce papriku nakrájenou na kostičky, zakryjeme a vrátíme ještě na 15 minut do trouby.
-
4
Hotový pokrm rozdělíme na talíře, posypeme sezamovými semínky, koriandrovými lístky a podáváme s rýží.