Rýže s hráškem a fetou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 705 kcal
- Sacharidy 119 g
- Tuky 22 g
- Sodík 866 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 28.3 mg
- Draslík 795.8 mg
- Vláknina 33267.2 mg
- Vitamín A 33267.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.5 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci rozpustíme 20 g másla a opečeme na něm rozdrcené tobolky kardamonu a hřebíčky. Přisypeme rýži, kterou necháme na másle zesklovatět a podle chuti osolíme a opepříme. Přidáme hrášek a zalijeme zeleninovým vývarem. Poté asi 20 minut při mírné teplotě vaříme.
-
2
Fetu rozkrájíme na kostičky o velikosti asi 1 cm. V pánvi zahřejeme olej a opečeme na něm do světle hněda kostky sýra. Poté přidáme k rýži a dobře promícháme. Vmícháme zbylé máslo. Podáváme horké.