Hlemýždi s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 100 g Lišky čerstvé
  • 80 g Šalotka
  • 680 g Hlemýždi
  • 150 ml Zakysaná smetana
  • 250 ml Víno bílé
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 381 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 335 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 136.8 mg
  • Draslík 1033.3 mg
  • Vláknina 539.8 mg
  • Vitamín A 539.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Houby pokrájíme na plátky a uvaříme v osolené vodě. Vaříme cca 20 minut. Hlemýždě omyjeme rozpůlíme, smícháme s jemně pokrájenou šalotku. Necháme 10 minut podusit, poté podlijeme vínem, přisypeme uvařené houby a zjemníme smetanou. Necháme vařit 20 minut. Osolíme a opepříme dle chuti.

  • 2

    Servírujeme teplé.

Komentáře k receptu