Zapékané křepelky s hroznovým vínem a šunkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hroznové víno
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 200 g Šunka dušená
  • 20 ml Olej olivový
  • 4 ks Brambory
  • 4 ks Křepelka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 731 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 145 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 175 mg
  • Draslík 925.6 mg
  • Vláknina 6289.8 mg
  • Vitamín A 6289.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 51.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pro výrobu následujícího receptu použijeme co největší brambory, které oloupeme a omyjeme. Vršky brambor seřízneme a vydlabeme dužinu.

  • 2

    Brambory přendáme do zapékací nádoby, potřeme rozpuštěným máslem.

  • 3

    Křepelky vykucháme, omyjeme a dovnitř každé z nich dáme 3 kuličky hroznového vína.

  • 4

    Každou křepelku zabalíme do plátku šunky a uložíme je na vydlabané brambory. Přichytíme naostřenými špejlemi, pokapeme olivovým olejem a pečeme při 180 °C 30 minut.

  • 5

    Pak přidáme do pekáče zbytek vína a pečeme ještě 15 minut. K vypečené šťávě přidáme 50 g másla, osolíme a opepříme.

  • 6

    Křepelky podáváme přelité šťávou a s oblohou z pečených hroznů.

Komentáře k receptu