Zapékané křepelky s hroznovým vínem a šunkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 731 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 48 g
- Sodík 145 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 175 mg
- Draslík 925.6 mg
- Vláknina 6289.8 mg
- Vitamín A 6289.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 51.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pro výrobu následujícího receptu použijeme co největší brambory, které oloupeme a omyjeme. Vršky brambor seřízneme a vydlabeme dužinu.
-
2
Brambory přendáme do zapékací nádoby, potřeme rozpuštěným máslem.
-
3
Křepelky vykucháme, omyjeme a dovnitř každé z nich dáme 3 kuličky hroznového vína.
-
4
Každou křepelku zabalíme do plátku šunky a uložíme je na vydlabané brambory. Přichytíme naostřenými špejlemi, pokapeme olivovým olejem a pečeme při 180 °C 30 minut.
-
5
Pak přidáme do pekáče zbytek vína a pečeme ještě 15 minut. K vypečené šťávě přidáme 50 g másla, osolíme a opepříme.
-
6
Křepelky podáváme přelité šťávou a s oblohou z pečených hroznů.