Zapékané brambory na irský způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 412 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 28 g
- Sodík 404 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 58.5 mg
- Draslík 624.7 mg
- Vláknina 8429.6 mg
- Vitamín A 8429.6 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, omyjeme, pokrájíme na tenké plátky.
-
2
Mléko dáme zahřát, poté přisypeme nastrouhaný sýr a ohříváme do úplného rozpuštění sýra v mléce. Poté odstavíme z plotny a přidáme worcester.
-
3
Mouku smícháme se solí a špetkou pepře.
-
4
Zapékací mísu vytřeme máslem, dno vyložíme plátky brambor, poté posypeme moukou a poklademe plátky másla.
-
5
Přidáme další vrstvu brambor, kterou posypeme pokrájenou cibulí.
-
6
Opět dáme vrstvu brambor, mouku, kousky másla a zbytek cibule.
-
7
Zakončíme vrstvou brambor, které zalijeme sýrovou omáčkou. Posypeme strouhankou a dáme péct při 180 °C na 60 minut.