Zapečený květák se sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 586 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 41 g
- Sodík 1310 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 105 mg
- Draslík 1265.5 mg
- Vláknina 16825 mg
- Vitamín A 16825 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 209.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Květák dobře omyjeme a necháme na 5 minut namočený ve vodě s octem. Slijeme, květák rozdělíme na co nejmenší růžičky a dáme do slané vody vařit na 30 minut. Mezitím si připravíme čtyři zpékací sáčky a do každého nasypeme trochu nastrouhaného sýra. Uvařený květák slijeme a necháme okapat, vložíme do mísy, kde promícháme se solí, petrželkou a rozpuštěným máslem. Rozdělíme do jednotlivých zapékacích sáčků a posypeme druhou vrstvou strouhaného sýra. Sáčky zavážeme a na plechu zapékáme 10 minut ve středně vyhřáté troubě.