Žampionový závin
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 481 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 37 g
- Sodík 1189 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 134.8 mg
- Draslík 411.5 mg
- Vláknina 4637.5 mg
- Vitamín A 4637.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Listové těsto vyválíme a ořízneme na obdélník. Žampiony nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno, slaninu na kostičky.
-
2
V pánvi rozpustíme máslo, přisypeme kostičky slaniny, osmahneme. Přidáme cibuli, žampiony, osmažíme, zalijeme bešamelem a vyvaříme do zhoustnutí. Osolíme a opepříme. Tuto směs rovnoměrně rozprostřeme na těsto, zabalíme do závinu, kraje zpevníme a povrch potřeme žloutkem. Položíme na vymazaný plech a ve vyhřáté troubě pečeme nejméně 20 minut.
-
3
Ještě teplý závin naporcujeme a ihned podáváme.