Žampionový závin

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 400 g Žampiony čerstvé
  • 80 g Slanina vepřová
  • 40 g Cibule
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 250 g Listové těsto
  • 50 ml Bešamel
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 481 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 1189 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 134.8 mg
  • Draslík 411.5 mg
  • Vláknina 4637.5 mg
  • Vitamín A 4637.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Listové těsto vyválíme a ořízneme na obdélník. Žampiony nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno, slaninu na kostičky.

  • 2

    V pánvi rozpustíme máslo, přisypeme kostičky slaniny, osmahneme. Přidáme cibuli, žampiony, osmažíme, zalijeme bešamelem a vyvaříme do zhoustnutí. Osolíme a opepříme. Tuto směs rovnoměrně rozprostřeme na těsto, zabalíme do závinu, kraje zpevníme a povrch potřeme žloutkem. Položíme na vymazaný plech a ve vyhřáté troubě pečeme nejméně 20 minut.

  • 3

    Ještě teplý závin naporcujeme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu