Staročeské hovězí maso

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 1000 g Hovězí maso zadní
  • 100 g Slanina vepřová
  • 500 g Karotka
  • 100 g Cibule
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 500 g Brambory vařené
  • 300 ml Víno bílé
  • 300 ml Vývar z hovězích kostí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 646 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 948 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 147 mg
  • Draslík 1011.7 mg
  • Vláknina 10512.2 mg
  • Vitamín A 10512.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.9 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené maso vložíme do pekáče na máslo a spolu s cibulí nakrájenou na kolečka opékáme ze všech stran.

  • 2

    Přidáme plátky slaniny, tymián, pepř, sůl a vše zalijeme vínem a vývarem. Dusíme v troubě asi 90 minut.

  • 3

    Potom přidáme očištěnou, na špalíčky nakrájenou karotku, rajčatový protlak a dusíme ještě 30 minut.

  • 4

    Nakonec do pekáče vložíme uvařené brambory, přisypeme nasekanou petrželku a pečeme ještě 5 minut.

Komentáře k receptu