Staročeské hovězí maso
Suroviny
- 1000 g Hovězí maso zadní
- 100 g Slanina vepřová
- 500 g Karotka
- 100 g Cibule
- 60 g Máslo čerstvé
- 500 g Brambory vařené
- 300 ml Víno bílé
- 300 ml Vývar z hovězích kostí
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Tymián čerstvý
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 646 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 30 g
- Sodík 948 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 147 mg
- Draslík 1011.7 mg
- Vláknina 10512.2 mg
- Vitamín A 10512.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.9 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a osušené maso vložíme do pekáče na máslo a spolu s cibulí nakrájenou na kolečka opékáme ze všech stran.
-
2
Přidáme plátky slaniny, tymián, pepř, sůl a vše zalijeme vínem a vývarem. Dusíme v troubě asi 90 minut.
-
3
Potom přidáme očištěnou, na špalíčky nakrájenou karotku, rajčatový protlak a dusíme ještě 30 minut.
-
4
Nakonec do pekáče vložíme uvařené brambory, přisypeme nasekanou petrželku a pečeme ještě 5 minut.