Vepřové maso nasladko
Suroviny
- 600 g Vepřové maso libové
- 150 g Fazolové lusky zelené
- 270 g Omáčka sladkokyselá
- 1 ks Cibule
- 2 ks Nektarinka
- 1 ks Paprika červená
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 0.5 polévková lžíce Směs pěti vůní
- 2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 519 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 34 g
- Sodík 259 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 107.2 mg
- Draslík 383.3 mg
- Vláknina 5934 mg
- Vitamín A 5934 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.8 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3796.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na marinádu smícháme sójovou omáčku, směs pěti koření a arašídový olej. Maso nakrájíme na kostky, promícháme s marinádou a necháme 20-30 min odpočinout.
-
2
V pánvi rozpálíme lžíci oleje a maso zprudka cca 2 min orestujeme. Vyjmeme a uchováme teplé. Na středním ohni osmahneme na kousky nakrájenou cibuli, přidáme pokrájené fazolové lusky, na plátky nakrájenou papriku a restujeme 1-2 min. Poté přidáme maso, sladkokyselou omáčku a prohřejeme. Na závěr vmícháme na kousky nakrájenou nektarinku a podáváme s dušenou rýží a restovanou zeleninou.