Šunková kapsa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 574 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 32 g
- Sodík 302 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 106.4 mg
- Draslík 26.6 mg
- Vláknina 2823.2 mg
- Vitamín A 2823.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Chřest oloupeme, svážeme do svazků po pěti kusech a necháme uvařit ve vroucí osolené vodě.
-
2
Uvařený chřest necháme dobře okapat, odstraníme nit, kterou jsme ho svázali.
-
3
Máslo rozehřejeme, zaprášíme 60 g mouky a za stálého míchání povaříme 2 minuty. Poté zalijeme teplým vývarem, osolíme, opepříme a necháme povařit 11 minut. Omáčka nesmí projít varem!
-
4
Poté vmícháme žloutek, smetanu a pokrájenou pažitku. Odstavíme a necháme na teplém místě.
-
5
Šunku pokrájíme na proužky. Listové těsto rozválíme na obdélník o síle 5 cm. Přendáme na plech a necháme v troubě upéct.
-
6
Upečený plát těsta podélně rozkrojíme, mírně vydlabeme vnitřek.
-
7
Na dno kapsy nalijeme trochu omáčky, posypeme nakrájenou šunkou a poklademe kousky chřestu, poté opět zalijeme omáčkou.
-
8
Ihned podáváme.