Bramborové koule

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 12 g Cukr moučkový
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 11.11 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.33333 kávová lžička Kmín celý
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 514 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 296 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 271.1 mg
  • Draslík 915.5 mg
  • Vláknina 12555.9 mg
  • Vitamín A 12555.9 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme a dáme je na 40 minut vařit do osolené vody s kmínem. Uvařené brambory slijeme a necháme dobře okapat.

  • 2

    Máslo, mléko, sůl a moučkový cukr vložíme do jiného hrnce, smícháme a uvedeme k varu. Poté směs odstavíme z plotny a rychle vmícháme 150 g mouky. Mícháme 1 minutu, čímž nám vznikne hutné těsto. Těsto vrátíme nad oheň a hněteme ještě minutu. Pak hrnec odstavíme, přendáme do studené vodní lázně a vmícháme do těsta vejce.

  • 3

    Brambory rozmixujeme na pyré, osolíme třemi špetkami soli, opepříme a přisypeme muškátový oříšek. Vzniklé pyré vmícháme do těsta.

  • 4

    Z ještě teplého těsta tvarujeme kuličky, které ihned smažíme na rozpáleném oleji.

Komentáře k receptu