Omáčka gribiche s okurkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 641 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 66 g
- Sodík 3529 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 130.7 mg
- Vláknina 6981.2 mg
- Vitamín A 6981.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme natvrdo, bílky z nich nasekáme najemno. Žloutky propasírujeme přes jemné sítko, promícháme s hořčicí, ochutíme solí a pepřem. Postupně přidáme olivový olej a poté za stálého míchání vinný ocet.
-
2
Nakonec vmícháme vaječné bílky, kapary, nasekané okurky a bylinky.
-
3
Omáčka je vhodná ke studeným masům, lze ale použít i k teplému vařenému masu.