Kapr na řecký způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 394 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 28 g
- Sodík 426 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 79.2 mg
- Draslík 520.6 mg
- Vláknina 2641.2 mg
- Vitamín A 2641.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.2 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kapra očistíme, osolíme a naporcujeme. Vymačkáme šťávu z půlky citronu, uvařené slepičí bílky jemně nasekáme.
-
2
Rybu osmažíme na polovině oleje. Druhou polovinu oleje v mezičase smícháme s citronovou šťávou, vínem a kečupem. V malém rendlíku necháme směs přejít varem. Podle potřeby dochutíme umělým sladidlem.
-
3
Usmaženého kapra přeložíme na nahřáté talíře, přelijeme připravenou omáčkou a posypeme sekanými bílky. Porce zdobíme plátkem salátu a olivou.
-
4
Jako přílohu volíme šťouchané brambory.