Dušené rybí filé se zeleninovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 288 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 126 g
- Sodík 863 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 0.3 mg
- Draslík 165.5 mg
- Vláknina 8950 mg
- Vitamín A 8950 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.4 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev na kostičky. V 500 ml vody uvaříme 1/2 kostky slepičího bujónu.
-
2
Na oleji orestujeme polovinu cibule, mrkev a mražený hrášek, zalijeme 250 ml vývaru a vaříme doměkka. Poté zeleninu zaprášíme moukou, dobře rozmícháme, provaříme a držíme na teple.
-
3
Na nepřilnavé pánvi vaříme druhou polovinu vývaru, vložíme filé, které jsme posypali kmínem a osolili, a zbylou cibuli. Během dušení rybu obracíme a podle potřeby podlijeme vodou.
-
4
K hotovému filé přidáme zeleninovou omáčku a podáváme s vařenými brambory.