Gruzínský rožeň
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 480 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 32 g
- Sodík 1381 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 93 mg
- Draslík 667.6 mg
- Vláknina 3428 mg
- Vitamín A 3428 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.7 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z upravené a odblaněné hovězí svíčkové a z vepřové kýty nakrájíme 6 kousků masa (od každého druhu po 3 kouscích) a napícháme je spolu s oloupanou cibulí na jehly. Osolíme, potřeme částí oleje a necháme několik hodin odležet v chladničce.
-
2
Při tepelné úpravě maso na jehlách opepříme, na zbylém oleji opečeme a vyjmeme.
-
3
Výpek zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, přidáme mletou papriku, ještě lehce osmahneme, zalijeme vývarem a rozšleháme. Krátce povaříme, přisolíme a přecedíme.
-
4
Nakonec maso přelijeme paprikovou šťávou.
-
5
Ihned podáváme.