Paprikové olihně
Suroviny
- 120 g Kokosový krém
- 750 g Olihně
- 150 g Jogurt bílý
- 150 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Cukr třtinový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Zázvor celý
- 2 ks Šalotka
- 3 ks Chilli paprička
- 2 ks Paprika červená
- 3 ks Černý kořen
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Kmín římský
- 1 polévková lžíce Olej chilli
- 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 1 polévková lžíce Limetková šťáva
- 1 polévková lžíce Citronela
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 449 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 14 g
- Sodík 304 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 436.9 mg
- Draslík 1007.9 mg
- Vláknina 7839.5 mg
- Vitamín A 7839.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 73.9 mg
- Vitamín E 3.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve woku si vytvoříme pastu z obou olejů nakrájené šalotky, nasekaného kmínu, koriandru a šalotky, nastrouhaného zázvoru, nakrájené citronely a kořene, soli a cukru a na mírném ohni restujeme po 5 minut. Přihodíme kostičky červené papriky a opékáme dalších 5 minut. Vmícháme jogurt a přivedeme obsah woku k varu. Přidáme plátky olihní a vaříme 3 minuty. Dolijeme šťávu, vodu a přihodíme kokosový krém. Vaříme dokud se všechny ingredience nespojí.