Paprikové olihně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Kokosový krém
  • 750 g Olihně
  • 150 g Jogurt bílý
  • 150 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Cukr třtinový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Zázvor celý
  • 2 ks Šalotka
  • 3 ks Chilli paprička
  • 2 ks Paprika červená
  • 3 ks Černý kořen
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Kmín římský
  • 1 polévková lžíce Olej chilli
  • 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Limetková šťáva
  • 1 polévková lžíce Citronela
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 449 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 304 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 436.9 mg
  • Draslík 1007.9 mg
  • Vláknina 7839.5 mg
  • Vitamín A 7839.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 73.9 mg
  • Vitamín E 3.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve woku si vytvoříme pastu z obou olejů nakrájené šalotky, nasekaného kmínu, koriandru a šalotky, nastrouhaného zázvoru, nakrájené citronely a kořene, soli a cukru a na mírném ohni restujeme po 5 minut. Přihodíme kostičky červené papriky a opékáme dalších 5 minut. Vmícháme jogurt a přivedeme obsah woku k varu. Přidáme plátky olihní a vaříme 3 minuty. Dolijeme šťávu, vodu a přihodíme kokosový krém. Vaříme dokud se všechny ingredience nespojí.

Komentáře k receptu