Zeleninové hřebenatky
Suroviny
- 60 g Bambusové výhonky konzervované
- 230 g Hřebenatka
- 230 g Chřest zelený
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Olej sezamový
- 0.5 kávová lžička Pepř bílý
- 1 ks Mrkev kořen
- 4 plátek Zázvor celý
- 2 polévková lžíce Vývar slepičí
- 3 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 138 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 93 g
- Sodík 492 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 19 mg
- Draslík 202.3 mg
- Vláknina 2783 mg
- Vitamín A 2783 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Prosolené hřebenatky necháme odstát po 20 minut.
-
2
Chřest bez tuhých konců povaříme ve vroucí vodě 1 minutu.
-
3
Ve woku na lžíci oleje opečeme připravené hřebenatky a odložíme.
-
4
Na další lžíci oleje opečeme chřest, plátky výhonků a mrkve a restujeme 2 minuty. Směs přendáme do mísy.
-
5
Na zbytku oleje orestujeme plátky zázvoru, přihodíme hřebenatky, zeleninovou směs, opepříme, přilijeme víno a vývar. Přiklopíme pokličkou a dusíme a na závěr pokapeme sezamovým olejem.