Bramborový salát s uzenou rybou a zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 292 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 22 g
- Sodík 803 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 37.5 mg
- Draslík 506.6 mg
- Vláknina 5156.3 mg
- Vitamín A 5156.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme ve slupce ve slané vodě, necháme vychladnout, ale ještě teplé oloupeme. Uzenou makrelu zbavíme kůže a vykostíme, nakrájíme na malé kousky. Vychladlé brambory nakrájíme na kostičky a vhodíme do mísy, přidáme uzenou rybu, cibuli a sterilovanou okurku nakrájenou nadrobno, zcezené sterilované fazole a důkladně promícháme. Ochutíme kořením a solí, vlijeme olivový olej a znovu promícháme. Zakryjeme a necháme v lednici uležet do druhého dne. Servírujeme jako přílohu nebo samostaný salát s pečivem.