Bramborový salát s uzenou rybou a zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 400 g Makrela uzená
  • 500 g Brambory
  • 9 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 50 g Fazole červené sterilované
  • 200 g Okurky nakládané
  • 1 ks Cibule
  • 1 dl Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 292 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 803 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 37.5 mg
  • Draslík 506.6 mg
  • Vláknina 5156.3 mg
  • Vitamín A 5156.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme ve slupce ve slané vodě, necháme vychladnout, ale ještě teplé oloupeme. Uzenou makrelu zbavíme kůže a vykostíme, nakrájíme na malé kousky. Vychladlé brambory nakrájíme na kostičky a vhodíme do mísy, přidáme uzenou rybu, cibuli a sterilovanou okurku nakrájenou nadrobno, zcezené sterilované fazole a důkladně promícháme. Ochutíme kořením a solí, vlijeme olivový olej a znovu promícháme. Zakryjeme a necháme v lednici uležet do druhého dne. Servírujeme jako přílohu nebo samostaný salát s pečivem.

Komentáře k receptu