Kreolská karbonáda
Suroviny
- 120 g Cibule
- 120 g Jablka
- 200 g Kompot ananasový
- 50 g Máslo čerstvé
- 80 g Mrkev kořen
- 150 g Pórek
- 200 g Rajčata
- 1000 g Tykev
- 6 g Majoránka
- 750 g Hovězí maso zadní
- 60 g Kukuřice cukrová nakládaná
- 160 g Paprika červená
- 6 g Tymián čerstvý
- 10 g Petržel kudrnka
- 150 ml Víno bílé
- 50 ml Olej stolní
- 2 ks Bobkový list
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 648 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 78 g
- Sodík 237 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 130.8 mg
- Draslík 1158.6 mg
- Vláknina 16461.5 mg
- Vitamín A 16461.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 119.6 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso pokrájíme na kostky. Zeleninu očistíme a pokrájíme na menší kousky.
-
2
Oloupeme česnek a cibuli a pokrájíme na drobné kousky.
-
3
Olej s máslem necháme rozehřát, osmažíme na něm maso. Přidáme cibuli a česnek a necháme zezlátnout, poté přimícháme zeleninu.
-
4
Podlijeme ananasovou šťávou a vínem. Přilijeme vodu tak, aby směs byla zcela ponořená.
-
5
Osolíme, opepříme a přidáme koření.
-
6
Přiklopené necháme péct při 200 °C.
-
7
Tykev na vršku odkrojíme, vyjmeme semínka a vlákna, dužinu vydlabeme, pokrájíme na kostičky a po 45 minutách pečení přidáme k masu.
-
8
Pečeme dalších 15 minut, poté přimícháme pokrájená jablka, ananas a kukuřici.
-
9
Vše osolíme, opepříme, posypeme sekanou petrželí a přendáme do vydlabané tykve.
-
10
Ihned podáváme.