Kreolská karbonáda

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 120 g Jablka
  • 200 g Kompot ananasový
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 80 g Mrkev kořen
  • 150 g Pórek
  • 200 g Rajčata
  • 1000 g Tykev
  • 6 g Majoránka
  • 750 g Hovězí maso zadní
  • 60 g Kukuřice cukrová nakládaná
  • 160 g Paprika červená
  • 6 g Tymián čerstvý
  • 10 g Petržel kudrnka
  • 150 ml Víno bílé
  • 50 ml Olej stolní
  • 2 ks Bobkový list
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 648 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 78 g
  • Sodík 237 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 130.8 mg
  • Draslík 1158.6 mg
  • Vláknina 16461.5 mg
  • Vitamín A 16461.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 119.6 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso pokrájíme na kostky. Zeleninu očistíme a pokrájíme na menší kousky.

  • 2

    Oloupeme česnek a cibuli a pokrájíme na drobné kousky.

  • 3

    Olej s máslem necháme rozehřát, osmažíme na něm maso. Přidáme cibuli a česnek a necháme zezlátnout, poté přimícháme zeleninu.

  • 4

    Podlijeme ananasovou šťávou a vínem. Přilijeme vodu tak, aby směs byla zcela ponořená.

  • 5

    Osolíme, opepříme a přidáme koření.

  • 6

    Přiklopené necháme péct při 200 °C.

  • 7

    Tykev na vršku odkrojíme, vyjmeme semínka a vlákna, dužinu vydlabeme, pokrájíme na kostičky a po 45 minutách pečení přidáme k masu.

  • 8

    Pečeme dalších 15 minut, poté přimícháme pokrájená jablka, ananas a kukuřici.

  • 9

    Vše osolíme, opepříme, posypeme sekanou petrželí a přendáme do vydlabané tykve.

  • 10

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu