Husa s cibulovou nádivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 125 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 400 g Cibule
  • 2000 g Husa mražená
  • 20 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 400 g Strouhanka
  • 3 g Kmín drcený
  • 15 g Šalvěj čerstvá
  • 160 g Džem jablečný
  • 150 ml Bujón slepičí
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 865 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 70 g
  • Sodík 1086 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 126.9 mg
  • Vláknina 5149.5 mg
  • Vitamín A 5149.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V troubě upečeme nasucho 4 cibule i se slupkou, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme nadrobno. Přidáme strouhanku, bujón, sůl, pepř, mletý muškát a nadrobno posekanou šalvěj. Vše spolu dobře promícháme a takto vzniklou nádivkou naplníme husu.

  • 2

    Husu posypeme solí, pepřem, kmínem, vložíme do pekáče, podlijeme vodou a dáme péct. Tuk nepřidáváme, husa je sama o sobě tučná a hodně tuku se vypeče. Pečeme přibližně hodinu a půl podle velikosti husy. Během pečení husu potíráme jejím vlastním tukem a podléváme vodou.

  • 3

    Upečenou husu naporcujeme a podáváme s jablečnou marmeládou.

Komentáře k receptu