Husa s cibulovou nádivkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 865 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 70 g
- Sodík 1086 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 126.9 mg
- Vláknina 5149.5 mg
- Vitamín A 5149.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V troubě upečeme nasucho 4 cibule i se slupkou, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme nadrobno. Přidáme strouhanku, bujón, sůl, pepř, mletý muškát a nadrobno posekanou šalvěj. Vše spolu dobře promícháme a takto vzniklou nádivkou naplníme husu.
-
2
Husu posypeme solí, pepřem, kmínem, vložíme do pekáče, podlijeme vodou a dáme péct. Tuk nepřidáváme, husa je sama o sobě tučná a hodně tuku se vypeče. Pečeme přibližně hodinu a půl podle velikosti husy. Během pečení husu potíráme jejím vlastním tukem a podléváme vodou.
-
3
Upečenou husu naporcujeme a podáváme s jablečnou marmeládou.