Česnekové nudle s vepřovým masem
Suroviny
- 250 g Nudle čínské vaječné
- 450 g Vepřová panenka
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 2 ks Cibulka jarní
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 4 polévková lžíce Ocet rýžový
- 4 polévková lžíce Ocet vinný
- 4 polévková lžíce Omáčka Hoisin
- 2 polévková lžíce Olej kukuřičný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 261 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 10 g
- Sodík 450 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 55.3 mg
- Draslík 626.6 mg
- Vláknina 937 mg
- Vitamín A 937 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.5 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nudle připravíme dle návodu na obalu a dáme okapat.
-
2
Cukrem ochutíme maso nakrájené na plátky a orestujeme ve woku na oleji dozlatova. Poté přendáme do mísy. Do woku přilijeme octy, omáčku a přihodíme nasekanou cibulku a vyvaříme tekutinu na 1/2 obsahu. Směsí přelijeme maso v míse a wok umyjeme.
-
3
Do woku nalijeme kukuřičný olej, ve kterém opečeme dozlatova plátky česneku.
-
4
Na nudle naklademe vepřovou směs a zasypeme česnekem.