Kuřecí řezanka na cibuli
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 399 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 11 g
- Sodík 1465 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 105 mg
- Draslík 781.5 mg
- Vláknina 4977 mg
- Vitamín A 4977 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.5 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na nudličky, jednu cibuli nadrobno a druhou pokrájíme na plátky a rozebereme na kroužky. Jarní cibulku posekáme najemno.
-
2
V pánvi rozpustíme máslo, přisypeme nudličky masa, nadrobno pokrájenou cibuli, orestujeme. Zaprášíme troškou mouky, lžičkou mleté papriky, osmahneme a podlijeme vývarem. Nezapomeneme osolit a opepřit. Dusíme 15 minut, šťávu necháme téměř vyvařit a odstavíme.
-
3
Na jiné pánvi na kousku másla orestujeme kroužky cibule a dáme zatím stranou.
-
4
Porce masa rozdělíme na talíře, kolem dokola položíme několik malých nakládaných cibulek, povrch pokrmu posypeme jarní cibulkou, ozdobíme kroužky restované cibule. Podáváme s chlebem.