Kuřecí řezanka na cibuli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 200 g Chléb konzumní
  • 600 g Kuřecí prsa
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 g Sůl
  • 10 g Paprika mletá sladká
  • 50 g Cibulka jarní
  • 200 g Cibule sterilovaná
  • 200 ml Hovězí vývar základní
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 399 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 1465 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 105 mg
  • Draslík 781.5 mg
  • Vláknina 4977 mg
  • Vitamín A 4977 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.5 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na nudličky, jednu cibuli nadrobno a druhou pokrájíme na plátky a rozebereme na kroužky. Jarní cibulku posekáme najemno.

  • 2

    V pánvi rozpustíme máslo, přisypeme nudličky masa, nadrobno pokrájenou cibuli, orestujeme. Zaprášíme troškou mouky, lžičkou mleté papriky, osmahneme a podlijeme vývarem. Nezapomeneme osolit a opepřit. Dusíme 15 minut, šťávu necháme téměř vyvařit a odstavíme.

  • 3

    Na jiné pánvi na kousku másla orestujeme kroužky cibule a dáme zatím stranou.

  • 4

    Porce masa rozdělíme na talíře, kolem dokola položíme několik malých nakládaných cibulek, povrch pokrmu posypeme jarní cibulkou, ozdobíme kroužky restované cibule. Podáváme s chlebem.

Komentáře k receptu