Pečené zaječí maso s jogurtovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 140 g Zeleninová směs pod svíčkovou - mražená
  • 50 g Cibule
  • 60 g Slanina vepřová
  • 20 g Olej rostlinný
  • 200 g Jogurt bílý
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 800 g Zaječí maso
  • 50 ml Ocet vinný
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sacharin
  • 6 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Bobkový list
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 580 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 373 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 178.7 mg
  • Draslík 1639.3 mg
  • Vláknina 35236.8 mg
  • Vitamín A 35236.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.8 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve větším rendlíku svaříme ve vodě s octem kořenovou zeleninu, sacharin, sůl, pepř, bobkový list a 20 g cibule. Do vychladlého mořidla vložíme na 4 dny zaječí maso. Rendlík uložíme do chladu, maso každý den obrátíme.

  • 2

    Po 4 dnech maso vyjmeme, prošpikujeme slaninou, vložíme do pekáče s olejem, přidáme zeleninu z mořidla, 30 gramů cibule a podlité mořidlem dáme do trouby předehřáté na 190 °C péct. Maso občas polijeme výpekem, podle potřeby přidáme vodu, maso občas obrátíme. Když je maso měkké, vyjmeme je z pekáče, do výpeku vmícháme jogurt, v němž jsme rozmíchali mouku. Dochutíme hořčicí, solí, cukrem, octem a dobře provaříme. Poté omáčku propasírujeme, vložíme do ní maso a prohřejeme. Podáváme s knedlíkem nebo těstovinami.

Komentáře k receptu