Pečené zaječí maso s jogurtovou omáčkou
Suroviny
- 140 g Zeleninová směs pod svíčkovou - mražená
- 50 g Cibule
- 60 g Slanina vepřová
- 20 g Olej rostlinný
- 200 g Jogurt bílý
- 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 800 g Zaječí maso
- 50 ml Ocet vinný
- 1 kávová lžička Hořčice
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sacharin
- 6 ks Pepř černý celý
- 1 ks Bobkový list
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 580 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 20 g
- Sodík 373 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 178.7 mg
- Draslík 1639.3 mg
- Vláknina 35236.8 mg
- Vitamín A 35236.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.8 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve větším rendlíku svaříme ve vodě s octem kořenovou zeleninu, sacharin, sůl, pepř, bobkový list a 20 g cibule. Do vychladlého mořidla vložíme na 4 dny zaječí maso. Rendlík uložíme do chladu, maso každý den obrátíme.
-
2
Po 4 dnech maso vyjmeme, prošpikujeme slaninou, vložíme do pekáče s olejem, přidáme zeleninu z mořidla, 30 gramů cibule a podlité mořidlem dáme do trouby předehřáté na 190 °C péct. Maso občas polijeme výpekem, podle potřeby přidáme vodu, maso občas obrátíme. Když je maso měkké, vyjmeme je z pekáče, do výpeku vmícháme jogurt, v němž jsme rozmíchali mouku. Dochutíme hořčicí, solí, cukrem, octem a dobře provaříme. Poté omáčku propasírujeme, vložíme do ní maso a prohřejeme. Podáváme s knedlíkem nebo těstovinami.