Telecí pečeně s chlebem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 583 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 33 g
- Sodík 1821 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 156.6 mg
- Draslík 846 mg
- Vláknina 5523.6 mg
- Vitamín A 5523.6 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí pečeni nařízneme od kosti, osolíme, opepříme a pomažeme máslem. Cibuli nakrájíme nadrobno a vsypeme ji do máslem vymazaného pekáčku, přidáme maso, podlijeme troškou vody a dáme péct. V průběhu pečení maso podle potřeby podléváme vodou a potíráme vypečenou šťávou. Pečeme 90 minut. Chléb bez kůrky natrháme na malé kousíčky a půl hodiny před koncem pečení nasypeme na maso. Nyní již nepodléváme, aby se kousky chleba opekly dozlatova.
-
2
Upečené maso naporcujeme a upravíme na talíře. Vhodnou přílohou je bramborová kaše.