Telecí pečeně s chlebem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 800 g Telecí pečeně
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 15 g Sůl
  • 500 g Bramborová kaše
  • 150 g Chléb pšeničný (bílý)
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 583 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 1821 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 156.6 mg
  • Draslík 846 mg
  • Vláknina 5523.6 mg
  • Vitamín A 5523.6 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí pečeni nařízneme od kosti, osolíme, opepříme a pomažeme máslem. Cibuli nakrájíme nadrobno a vsypeme ji do máslem vymazaného pekáčku, přidáme maso, podlijeme troškou vody a dáme péct. V průběhu pečení maso podle potřeby podléváme vodou a potíráme vypečenou šťávou. Pečeme 90 minut. Chléb bez kůrky natrháme na malé kousíčky a půl hodiny před koncem pečení nasypeme na maso. Nyní již nepodléváme, aby se kousky chleba opekly dozlatova.

  • 2

    Upečené maso naporcujeme a upravíme na talíře. Vhodnou přílohou je bramborová kaše.

Komentáře k receptu