Jehněčí hřbet s brambory a pěnou z tykve obrovské
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 856 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 70 g
- Sodík 215 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 198 mg
- Draslík 1159.9 mg
- Vláknina 6267.3 mg
- Vitamín A 6267.3 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso zbavíme tučných částí.
-
2
Brambory zbavíme slupek, pokrájíme na 3 mm silné plátky.
-
3
Brambory spaříme ve vařící osolené vodě, poté je naskládáme na nejtučnejší část hřbetu.
-
4
Osolíme, opepříme a posypeme rozmarýnem.
-
5
Maso zarolujeme brambory dovnitř, pevně svážeme nití. Naskládáme na plech a necháme péct 12 minut při 225 °C, po vyjmutí z trouby necháme 10 minut odležet.
-
6
Tykev oloupeme, pokrájíme a povaříme v osolené vodě doměkka, poté rozmixujeme na pyré, které naředíme vývarem. Hotové pyré propasírujeme přes sítko a smícháme s rozpuštěným máslem.
-
7
Pečené maso pokrájíme na plátky, které přelijeme tykvovým pyré.